Zeilreizen-zeilarrangementen-zeilcharter-Scheepsarrangementen
Zeilreizen
Bedrijven
Groepen
Zeilarrangementen
Catering
Informatie zeilen
Links
Over ons
Contact
 

Zeilen en fietsen, Zuiderzee rondreis

reserveren

Zeilen en fietsen
Zuiderzeeroute

Zeilen en fietsen
IJsselmeer

Zeilen en fietsen
Waddeneilanden

Fietsen, zeilen en varen...
Op de Soeverein zeilt u naar enkele van de mooiste havensteden uit de bloeitijd van cultuur en economie in de 17e eeuw in Nederland. U bezoekt o.a. Hoorn, Enkhuizen, Urk en Marken. U zeilt en overnacht op de Soeverein, een moderne driemaster gebouwd in de traditie van de oude Oostindië-vaarders.


Op de Soeverein zeilt u naar enkele van de mooiste havensteden uit de bloeitijd van cultuur en economie in de 17e eeuw in Nederland, zoals Enkhuizen en Hoorn. Verder bezoekt u met Urk, Schokland en Marken een drietal historische eilanden die nu tot het vaste land behoren.
U zeilt en overnacht op de Soeverein, een moderne driemaster gebouwd in de traditie van de oude Oostindië-vaarders. Vanaf het hoge campagnedek heeft u een prachtig uitzicht over het water en de kust. Benedendeks zorgen sfeervolle hutten, een professionele keuken, een bar en een grote salon voor het nodige comfort aan boord.
Gerard en Denise Folkers zijn uw gastheer- en vrouw aan boord gedurende deze 8 dagen fietsen en zeilen. Ook kunt u altijd bij de overige bemanning terecht voor uw vragen.


Wij hebben de beschikking over de beste hotel- en zeilschepen in Nederland.

Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden.

 

 

 

Zeilen en fietsen:
1. rondreis langs de oude Zuiderzeekust op traditioneel zeilschip de Soeverein


Op het Spiegelretourschip Soeverein kunt u een ontdekkingsreis door de tijd van de Gouden Eeuw maken, fietsend door het vlakke polderlandschap langs oude dijken en idyllische dorpjes en stadjes.
De dagprogramma's zijn flexibel, zodat u uit verschillende fiets- en zeiltochten kunt kiezen. Het is ook mogelijk om ontspannen aan boord te blijven en daarbij tijdens het zeilen de crew actief te helpen.

edam soeverein radtour ijsselmeer

Route
Dag 1. Zaterdag. Bataviahaven Lelystad

16.00 – 18.00 uur: Aankomst aan boord in de Bataviahaven in Lelystad. Op korte afstand van de Bataviahaven ligt de Batavia-werf, waar replica`s van imponerende Oost-Indievaarders uit de 17e eeuw nagebouwd worden. Voor degenen die graag shoppen: Direct nabij de Bataviahaven ligt Batavia-Stad, het grootste Outlet-Shopping Centrum in Nederland. Tegen 19.00 uur is er een gezamenlijk diner aan boord van de Soeverein. Aansluitend stelt de bemanning zich voor, er wordt informatie over het schip gegeven en de komende reis wordt besproken.

Dag 2. Zondag. Lelystad-Urk: Voormalige Zuiderzee-eilanden
Van Lelystad zeilt de Soeverein over het Ijsselmeer naar Urk. Sind de drooglegging van de Noord-Oostpolder behoren twee voormalige Zuiderzee-eilanden tot het vasteland. Het havenstadje Urk is het eerste voormalige eiland dat we bezoeken. Een bezienswaardigheid is de visserijhaven en het historische stadcentrum. En misschien ziet u nog mensen in Urker klederdracht. Met de fiets rijdt u naar het tweede historische Zuiderzee-eiland: Schokland dat sinds 1995 tot het NESCO werelderfgoed behoord. In een openluchtmuseum op de "Middelbuurt" wordt de geschiedenis van het eiland getoond. Bijzonder om te bekijken zijn ook de werken van eigentijdse beeldende kunstenaars.
Zeilen: ca. 4 uren – Fietsen: ca. 38 km

Dag 3. Maandag. Urk – Stavoren; historische havenstadjes uit de Gouden Eeuw.
De Soeverein zet ´s ochtends koers van Urk naar Stavoren. Stavoren is de oudste stad in Friesland met een mooie haven en een leuke binnenstad. De sluis bij Stavoren vormt de deur naar de Friese binnenwateren, een schitterend natuurgebied. De huidige fietsroute voert van Stavoren naar Molwerum, gebouwd op door grachtjes van elkaar gescheiden eilandjes. U fietst verder over hooggelegen zandgronden met dorpen en door een uitloper van het Lage Midden met veengronden en meren zoals de Morra en de Fluessen. Het fietspad over de vangdijk tussen De Morra en het natuurgebied 'De Vogelhoek' leidt verder naar de hooggelegen dorpen Hemelum en Bakhuizen.
Zeilen ca. 4 uren - Fietsen ca. 30 km..

Dag 4. Dinsdag. Stavoren – Enkhuizen en Medemblik, historische havensteden uit de Gouden Eeuw.
´s Ochtends zeilt de Soeverein van Urk naar Enkhuizen. Onder begeleiding van de bemanning kunnen de gasten meehelpen de zeilen te zetten, het schip te sturen of te zien hoe een zeekaart gelezen wordt. De lunch wordt aan boord geserveerd en daarna wordt er over de oude Zuiderzeedijk van Enkhuizen naar Medemblik gefietst. Medemblik is het oudste Westfriese havenstadje waar historische huizen, gezellige café's, kleine musea of het kasteel Radboud tot de bezienswaardigheden behoren. Hierna fietst u terug door het groene polderlandschap via de natuurgebieden Groote Vliet, Egboetswater en het dorp Lutjebroek naar de ligplaats van de Soeverein in Enkhuizen. Na het avondeten is het nog de moeite waard om door de historische stad Enkhuizen te wandelen en de bezienswaardigheden aan historische gebouwen te bekijken.
Zeilen: ca. 4 uren – Fietsroute ca. 54 km.

fietsen-zeilen-tulpenroute

Dag 5. Woensdag. Enkhuizen – Hoorn. Polders, dijken en molens.
De Soeverein zeilt ´s ochtends in ca. 2 uren van Enkhuizen naar de haven van het mooie Ijsselmeerstadje Hoorn. U kunt kiezen: of met het schip zeilend naar Hoorn, of met de fiets over de oude Zuiderzeedijk (ca. 24 km) naar Hoorn. ´s Middags zien zeilers en fietsers elkaar weer aan boord voor de lunch. Daarna gaat het op de fiets door het prachtige Westfriese landschap richting Obdam, Ursem, de Goorn en over de dijk via Scharwoude terug naar Hoorn. (ca. 42 km). Bij een wandeling door Hoorn ziet u nog veel gebouwen uit de tijd van de Oostindische Compagnie.
Zeilen Enkhuizen – Hoorn: ca. 2 uren – fietsen ca. 45 km of Fietstocht Enkhuizen – Hoorn 24 km plus fietstocht 45 km.

Dag 6. Donderdag. Hoorn – Volendam. Graft en de Rijp: dorpjes uit de tijd van Jan Adriaansz Leeghwater
Het schip zeilt ´s ochtends van Hoorn naar Volendam, met een rondje langs Marken. ´s Ochtends keuzeprogramma's: – Meevaren op de Soeverein van Hoorn naar Volendam. Lunch aan boord; daarna een korte fietstocht van Volendam naar Monnickendam (ca.22 km), Edam (ca. 10 km) of Marken (ca. 40 km). – Fietstocht van Hoorn via Schermerhorn, Grootschermer, Graft, De Rijp en Edam naar Volendam (ca. 46 km). In De Rijp kunt u een wandeling door de 17e eeuw maken. U ziet hier huizen met prachtige houten gevels. Lunch aan boord of een lunchpakket mee voor onderweg. Wie na deze tocht nog genoeg energie over heeft kan naar Monnickendam, Edam of Marken fietsen, of met de veerboot van Volendam naar het schilderachtige Marken varen. Marken is het derde voormalige Zuiderzee-eiland dat we op onze tocht tegenkomen en is tegenwoordig via een dijk met de kust verbonden. Volendam biedt een levendige haven met souvenierwinkeltjes, visrestaurants en viskraampjes maar ook idyllische straatjes, een aalrokerij als bezienswaardigheid en moderne jachten en traditionele zeilschepen in de haven.
Zeilen: ca. 3 uren – fietstocht Edam ca. 10 km of Monnickendam ca. 22 km of Marken ca. 40 km (alle afstanden heen en terug) of Fietstocht Hoorn – Volendam ca. 45 km

Dag 7. Vrijdag. Volendam - Lelystad. Oostervaardersplassen.

Na het ontbijt zeilt de Soeverein van Volendam naar Lelystad. De fietstocht met het startpunt Bataviahaven voert langs moerassen en 'wilg-en-vliersavannes' van een 6.000 ha groot natuurgebied, de Oostvaardersplassen. Hier vind je mooie uitzichtspunten waar vogels, heckrunderen, konikpaarden en edelherten te observeren zijn. De tentoonstelling in het bezoekerscentrum vertelt alles over de omliggende natuur en over de historie van dit unieke gebied.
Zeilen: ca. 4 uren | Fietstocht ca. 39 km

Dag 8. Zaterdag: Lelystad. Einde van de reis.
Ca. 10.00 uur: Na het ontbijt vertrek van boord en reis terug naar huis.

Wijzigingen in route en programma ten alle tijde voorbehouden.

Parkeren in Lelystad: Afgesloten parkeerplaats aan de Museumweg.
Aankomst met de trein: vanaf het station Lelystad rijdt de bus lijn F ieder kwartier naar de Bataviahaven. Bushalte: Bataviastad.

terug naar boven

2. Fietsen en zeilen Oostzee-eilanden 2013:
duitse Oostzee-eilanden Rügen en Usedom

Op deze reis worden verschillende traditionele zeilschepen ingezet.
De Duitse Oostzee-eilanden Rügen en Usedom zijn bekend wegens de prachtige stranden en de historische badplaatsen uit het begin van de vorige eeuw. In deze tijd ontstonden de prachtige villa's langs de standpromenades, gebouwd in de stijl van de bekende Bäderarchtectuur.
Rügen is het grootste Duitse eiland en heeft samen met Usedom in Duitsland gemiddeld de meeste uren zon per dag. De eilanden hebben een afwisselend landschap; tijdens het fietsen worden de natuur, de leuke drukke badplaatsen, de romantische fietspaden, de visserijstadjes en de mooie zandstranden ontdekt.
Deze fiets- en zeilvakantie begint in Stralsund, waar het historische stadscentrum direct aan de haven ligt.
De prachtige schoener Amazone is uw zeilend hotel.

Fietsen zeilen Rögen Usedom Oostzee

Route
Dag 1 zaterdag. Stralsund.
Aankomst aan boord vanaf 18.00 uur.
's Avonds is het de moeite waard om een wandeling door de straten en steegjes in de historische Hanzestad Stralsund te ondernemen. Deze stad staat op de UNESCO werelderfgoedlijst; Stralsund heeft dan ook vele historisch interessante gebouwen waaronder het beroemde gotische stadhuis.

Dag 2 zondag. Stralsund – Lauterbach.
De Amazone zeilt van Stralsund naar het vissersdorp Lauterbach aan de oostkust van Rügen.
U fietst eerst over de Rügendamm naar het eiland, waarna de fietstocht verder gaat door het natuurgebied in het zuid-oosten van Rügen met onderweg kleine dorpjes zoals Gustrow, Poseritz en Groß-Schorlitz.
In de namiddag komt u weer aan boord van de Amazone in Lauterbach. 's Avonds is het de moeite waard om in het nabijgelegen Putbus een wandeling te maken.
Lengte van de fietstocht: ca. 50 km.

Dag 3 maandag. Lauterbach – Badplaatsen op Rügen, Sellin en het schiereiland Mönchgut.
Terwijl de Amazone in de haven van Lauterbach blijft liggen fietst u langs de Stresower Bucht en het Selliner meer naar de badplaatsen Binz, Sellin en verder naar Göhren op het nog in oorsponkelijke staat verkerende schiereiland Mönchgut. Wie voldoende energie over heeft kan nog  verder fietsen naar het zuidelijke Thiessow.
Op de terugweg  heeft u steeds een prachtig uitzicht op het schiereiland Mönchgut. Overnachting aan boord van de Amazone in Lauterbach.
Lengte van de fietstocht: ca. 30 – 60 km.

Dag 4 dinsdag. Lauterbach – Peenemünde – Wolgast.
De Amazone zet de zeilen voor een zeiltocht over de Greifswalder Bodden richting Peenemünde.
Vanaf Peenemünde fietst u op het eiland Usedom richting Wolgast. Onderweg komt u langs de badplaatsjes Trasseneheide en Karlshagen. Deze badplaatsen liggen aan het prachtige strand van Usedom. Overnachting aan boord van de Amazone in de haven van  Wolgast.
Lengte van de fietstocht: ca. 35 km.

Dag 5 woensdag. Wolgast – Badplaatsen op Usedom.
De Amazone blijft deze dag  in de haven van Wolgast liggen. U fietst over het eiland Usedom langs de Oostzee-badplaatsen Zinnowitz, Ueckerwitz, Heringsdorf en Ahlbeck. Onderweg ziet u de prachtige en imponerende villa's langs de standlijn uit de tijd van de “Bäderarchitektur” Terug kunt u desgewenst de trein van Ahlbeck naar Wolgast nemen (de trein neemt fietsen mee).
Lengte van de fietsroute Wolgast-Ahlbeck: ca. 35 km.

Dag 6 donderdag. Wolgast – Greifswald.
Onder zeil kunt u met de Amazone van Wolgast naar Greifswald zeilen. U kunt deze dag aan boord blijven en actief meezeilen of u fietst van Wolgast naar Greifswald. De fietstocht door het dal van het riviertje de Ziese voert u door kleine dorpjes en de prachtige natuur. Een tussenstop bij de kloosterruïne Eldena is de moeite waard voordat u weer aankomt in de historische Hanzestad Greifswald waar de Amazone in de haven ligt.
Lengte van de fietstocht: ca. 38 km.

Dag 7 vrijdag. Greifswald – Stralsund.
Terwijl de Amazone van Greifswald naar Stralsud zeilt, fietst u door de dorpjes Falkenhagen en Brandshagen langs de Oostzee-arm de Strelasund. Onderweg ziet u de aalscholvers- en reigersbroedplaats in Niederhof.
Lengte van de fietstocht: ca. 43 km.

Dag 8 zaterdag. Stralsund.
In Stralsund eindigt de reis. U verlaat de Amazone na het ontbijt uiterlijk 10.00 uur.

Vertrek in 2013 iedere zaterdag van 08 juni tot 31 augustus.

Prijs per persoon:
2-persoonshut: € 799,- per persoon
3-persoonshut: € 699,- per persoon
1-persoonshut: € 1299,-
Huurfiets: € 60,-
E-Bike alleen mogelijk voor vertrek 24 Augustus en 31 Augustus
Vertrek 24-08 en 31-08 zijn E-Bike-reizen, alleen mogelijk met huur
E-bike voor € 125,-

Prijs incl. volpension (7 x ontbijt, 7 x lunch of lunchpakket, 7 x diner (driegangenmenu), zeil- en fietstochten volgens het uitgeschreven programma, onderbrenging in een twee- of driepersoonshut, gemeenschappelijke douches en wc's, incl. beddengoed en handdoeken (op verzoek dagelijks fris), kaartmateriaal en routebeschrijvingen. Volpension incl. koffie, thee en melk. Verdere drankjes worden aan de scheepsbar afgerekend. De fietstochten worden op eigen risico ondernomen.

De fietstochten worden op eigen risico ondernomen.
Wijzigingen in route en programma ten alle tijde voorbehouden.
Minimaal aantal deelnemers: 8 personen

Huurfietsen
De huurfietsen zijn unisex-fietsen met 7 versnellingen, voorzien van een fietstas.
Kenmerken van de fietstochten
De fietstochten voeren over het algemeen over geasfalteerde wegen, soms over onverharde fietspaden. Het terrein is vlak tot licht glooiend. Op het schiereiland Mönchgut op Rügen wordt er over enige heuvels gefietst.
Aankomst en parkeren
Aankomst vanaf de station in Stralsund met de bus Nr. 2 of 3 naar de haven.
Parkeren in Stralsund: Parkeergarage 'Am Ozeaneum, Holzstraße 1, week ca. 48,- Euro

Het schip: Schoener Amazone
De Amazone is een prachtig gelijnde zeewaardige schoener.
Op dit schip zijn de zeilen gemakkelijk te bedienen en dankzij de gesloten railing voelt iedereen zich veilig aan dek.
Het stijlvolle dekshuis  met een gezellige zithoek en een bar garandeert een plezierige tijd aan boord. Dit dekshuis is tevens de salon waar de maaltijden genuttigd worden.
Benedendeks vindt u de keuken, de hutten en de sanitaire voorzieningen. Alle hutten zijn voorzien met kooien voor 2 tot 3 personen. Tevens bevinden zich een kast en een wasbekken in de hutten.
De 5 gemeenschappelijke douches bevinden zich op het benedendek tussen de verschillende hutten.
De Amazone zeilt sinds 2011 onder Finse vlag. 
Lengte:35,00 m, Breedte: 6,70 m
Diepgang: 1,30 m, Zeiloppervlak: 420 m²
7 x 2-persoonshut, 3 x 3-persoonshut, 5 douches, 5 WC
De patrijspoorten van de hutten kunnen geopend worden; verder geen airconditioning.
Centrale verwarming tijdens voor- en najaarstochten.
Valuta aan boord: Euro
Taal aan boord: Nederlands, Engels, Duits

terug naar boven

© 2010 Scheepsarrangementen - Sitemap
Prijs 2018
per persoon
2-persoonskamer
€ 869,00 p.p.
3-persoonskamer
€ 769,00 p.p.
Eénpersoonskamer
€ 1299,00 p.p.
Fietshuur
€ 70,00 E-bike € 165,00
Administratiekosten éénmalig € 12,50

Data
Van 30-06-2018 tot 25-08-2018 iedere week, vertrek op zaterdag.

reserveren

Informatie
Zeil- en fietsvakantie
Prijs incl. volpension (7 x ontbijt, 7 x lunch of lunchpakket, 7 x diner (driegangenmenu), zeil- en fietstochten volgens het uitgeschreven programma, onderbrenging in een twee-persoonshut met douche en wc, incl. beddengoed en handdoeken (op verzoek dagelijks fris), kaartmateriaal en routebeschrijvingen. Volpension incl. koffie, thee, melk en mineraalwater. Verdere drankjes worden aan de scheepsbar afgerekend. De fietstochten worden op eigen risico ondernomen.
Wijzigingen in route en programma en alle tijde voorbehouden.

Reisbepalingen

 

Scheepsarrangementen collage links
www.scheepsarrangementen.nl
Voor informatie mail of bel +31 (0)6-44148959
Scheepsarrangementen collage rechts