Zeilreizen-zeilarrangementen-zeilcharter-Scheepsarrangementen
Zeilreizen
Bedrijven
Groepen
Zeilarrangementen
Catering
Informatie zeilen
Links
Over ons
Contact
 

Scheeparrangementen biedt mindfulness zeilreizen aan op traditionele zeilschepen.

Originele locatie en inspirerende setting...
Bent u op zoek naar een mooie, originele, unieke en vooral inspirerende setting voor een bedrijfstraining, teambuilding, netwerkbijeenkomst, vergadering, workshop, productpresentatie of brainstormsessie?

Wij hebben de beschikking over de beste hotel- en zeilschepen in Nederland.

Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Oerol vrienden

 

 

Mindfulness zeilreis

Met de aanwezigheid van het wad als werelderfgoed en natuurlijke meditatieruimte kan men bijna niet anders dan Friesland een status van puurheid toe te dichten. De ideale plek om een weekend mindfulness te ervaren. Onder begeleiding van een ervaren coach, mindfulness beoefenen op een door de wind voortgedreven schip.

mindfulness zeilreis mindfulness frank eijkelkamp mindfulness zeilreis

Wat is mindfulness?
Herken je dat je met je gedachten veel vaker in het verleden en in de toekomst bent dan in het heden? Blijft je hoofd maar malen? Mindfulness is met je aandacht in het hier en nu zijn en je niet te verzetten tegen wat je ervaart. Velen functioneren daardoor uiteindelijk beter en hebben vaker een gevoel van rust en vrede. Ze leren genieten, weer genieten sinds lange tijd, of voor het eerst in hun leven.
De cursus is ook bekend als aandachttraining en mindfulness based cognitieve therapie (MBCT) The creative ways of Being

Een weekend in aandacht. Even helemaal weg uit je dagelijkse patronen, tot rust komen en genieten. In dit weekend ervaar je hoe het is om aandachtig aanwezig te zijn in dit moment, en wat dit voor je kan betekenen.

Mindfulness, aandachtig aanwezig zijn, is een beproefde techniek om te leren omgaan met de uitdagingen die we in het leven tegenkomen. Je leert zonder te oordelen te kijken naar de huidige situatie, en automatische reacties te herkennen en te vervangen door een bewuste reactie. Bewuste keuzes ontstaan. Hierdoor vang je stressprikkels eerder en beter op en ga je anders om met gedachtepatronen, en je eigen grenzen. Er ontstaat meer ruimte, helderheid en overzicht, waardoor het gemakkelijker wordt om de uitdagingen in het leven aan te gaan, te sturen en vorm te geven.

Tijdens dit weekend maken we o.a. gebruik van verschillende aandachtgerichte oefeningen, meditatievormen, reflectie en lichaamsbewustzijn.

Voor wie?
Te denken valt aan onder andere mensen die:
-last hebben van stress klachten, burnout, altijd maar piekeren of slecht slapen;
-een depressie hebben meegemaakt en die willen leren hoe ze een volgende depressie kunnen voorkomen;
-last hebben angst- of paniekklachten;
-kampen met chronische vermoeidheid of pijn;
-eetproblemen hebben; of lijden onder stress en burnout;
-meer uit hun leven willen halen en meer zouden willen genieten van wat het leven hun te bieden heeft in plaats van altijd maar bezig zijn met te veranderen.

Doel:
In de training leer je in een vroeg stadium te herkennen hoe je uit balans raakt en leer je jezelf weer in balans te brengen. Als je eenmaal problemen hebt gehad als een depressie, angsten of overspannenheid, dan wordt helaas het risico groter dat je later opnieuw uit balans raakt. Het doel van deze training is dat je de kans verkleint om weer somber, angstig of gestrest te worden. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat mensen die de cursus gevolgd hebben minder vaak opnieuw een depressie of andere psychische problemen krijgen.

Werkwijze:
Door middel van aandachtsoefeningen leer je hoe je je meer bewust kunt worden van elk moment van je leven. Als je met deze methode hebt leren werken, kan dit veel positieve resultaten opleveren.

Informatie over de mindfulness trainers: Akashananda

Reisinformatie: U bent vrijdagavond omstreeks 20.00 uur van harte welkom aan boord. Zondagmiddag omstreeks 17.00 uur gaat u weer van boord.

Minimum aantal deelnemers 8 personen, maximaal 12 personen.
Deze reis is op basis van vol pension.
Data nader te bepalen, informeer naar de mogelijkheden.


Wilt u op de hoogte gehouden worden?
Stuur ons dan een mail en vraag de nieuwsbrief aan.

© 2010 Scheepsarrangementen - Sitemap

Groepsaccommodatie
Heeft u een tijdelijk hotel nodig voor een groep mensen, denk bijvoorbeeld aan weekendje weg, beursbezoek, verbouwing, productie, gedetacheerden, etc.
Kijk dan op: www.hotelschepen.com

Laat u email-adres bij ons achter zodat wij u regelmatig op de hoogte kunnen houden van o.a. onze lastminute acties.

Scheepsarrangementen collage links
www.scheepsarrangementen.nl
Voor informatie mail of bel +31 (0)6-44148959
Scheepsarrangementen collage rechts