Zeilreizen-zeilarrangementen-zeilcharter-Scheepsarrangementen
Zeilreizen
Bedrijven
Groepen
Zeilarrangementen
Catering
Informatie zeilen
Links
Over ons
Contact
 

Zeilen en fietsen, Zuiderzee rondreis

reserveren

Zeilen en fietsen
Zuiderzeeroute

Zeilen en fietsen
IJsselmeer

Zeilen en fietsen
Waddeneilanden

Fietsen, zeilen en varen...
Op de Soeverein zeilt u naar enkele van de mooiste havensteden uit de bloeitijd van cultuur en economie in de 17e eeuw in Nederland. U bezoekt o.a. Hoorn, Enkhuizen, Urk en Marken. U zeilt en overnacht op de Soeverein, een moderne driemaster gebouwd in de traditie van de oude Oostindië-vaarders.


Op de Soeverein zeilt u naar enkele van de mooiste havensteden uit de bloeitijd van cultuur en economie in de 17e eeuw in Nederland, zoals Enkhuizen en Hoorn. Verder bezoekt u met Urk, Schokland en Marken een drietal historische eilanden die nu tot het vaste land behoren.
U zeilt en overnacht op de Soeverein, een moderne driemaster gebouwd in de traditie van de oude Oostindië-vaarders. Vanaf het hoge campagnedek heeft u een prachtig uitzicht over het water en de kust. Benedendeks zorgen sfeervolle hutten, een professionele keuken, een bar en een grote salon voor het nodige comfort aan boord.
Gerard en Denise Folkers zijn uw gastheer- en vrouw aan boord gedurende deze 8 dagen fietsen en zeilen. Ook kunt u altijd bij de overige bemanning terecht voor uw vragen.


Wij hebben de beschikking over de beste hotel- en zeilschepen in Nederland.

Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden.

 

 

 

Zeilen en fietsen
Rond het IJsselmeer met traditioneel zeilschip de Elizabeth

8 Dagen | Zeilschip Elizabeth
Individuele fietstochten

boat-bike-holland sailing-cycling-elizabeth cycle-sail-tour-holland

Met de driemastklipper Elisabeth maakt u een spannende ontdekkingsreis rond het IJsselmeer. Deze fietsvakantie begint in Amsterdam en voert langs de kust van het IJsselmeer, door gezellige historische stadjes en in het binnenland en door de eeuwenoude droogmakerijen. U zeilt met de Elisabeth naar de andere zijde van het IJsslemeer waar Stavoren, Lemmer en het voormalige eiland Urk worden aangelopen. Op de laatste dag zeilt u voor zover de weersomstandigheden dit toelaten onder vol zeil weer terug richting Amsterdam waar dan nog voldoende tijd is om deze stad verder te ontdekken.

cycle-sail-tour cycle-sail-tour-holland

Routebeschrijving

Dag 1. (za.) Amsterdam.

Aankomst aan boord, inschepen tussen 14.00 uur en 18.00 uur. De Elisabeth blijft deze nacht in Amsterdam nabij het centrum liggen. Er is de gelegenheid om 's avonds Amsterdam te verkennen.

Dag 2 (zo): Amsterdam – Waterland - Monnickendam | Fietsen ca. 35 km /50 km incl. Marken

Een fietstocht door het prachtige natuurgebied van "Waterland" met zijn talrijke kleine kanaaltjes, sloten en meertjes met mogelijk een bezoek aan een kaasboerderij. Desgewenst kan met een omweg het voormalige Zuiderzee-eiland Marken bezocht worden. De fietsdag eindigt tenslotte in het gezellige stadje Monnickendam waar de nacht wordt verbracht.

Dag 3 (ma): Monnickendam - Volendam - Edam - Hoorn | Fietsen ca. 50 km

Fietstocht van Monnickendam via Volendam, Edam, De Rijp, Graft, Grootschermer, Schermerhorn naar Hoorn. Volendam heeft een drukke haven met souvenierwinkeltjes, visrestaurants en viskraampjes maar ook idyllische straatjes, een aalrokerij als bezienswaardigheid en moderne jachten en traditionele zeilschepen in de haven. In De Rijp kunt u een wandeling door dit stadje uit de 17e eeuw maken. U ziet hier huizen met prachtige houten gevels. Hoorn is een oud-hollands stadje met nog tal van monumenten. Bij een wandeling door Hoorn ziet u bijvoorbeeld nog veel gebouwen uit de tijd van de Oostindische Compagnie. Een kortere route verloopt via Volendam en Edam over de zeedijk naar Hoorn (Ca. 16 km). Overnachting in de haven van Hoorn.

Dag 4 (di). Fietsen van Hoorn naar Enkhuizen, zeilen naar Stavoren. | Fietsen ca. 24 km

Vandaag fiets u over de eeuwenoude dijk langs het IJsselmeer van Hoorn naar Enkhuizen. De lunch wordt deze dag in de haven van Enkhuizen aan boord van de Elisabeth geserveerd. 's Middags zeilt u naar de overkant van het IJsselmeer naar Stavoren.

Dag 6 (wo) Stavoren – Friese Meren en Gaasterland – Lemmer | Fietsen ca. 35 km

Stavoren is de oudste stad in Friesland met een mooie haven en een leuke binnenstad. De sluis bij Stavoren vormt de deur naar de Friese binnenwateren, een schitterend natuurgebied. De huidige fietsroute voert van Stavoren naar Molwerum, gebouwd op door grachtjes van elkaar gescheiden eilandjes. U fietst verder over hooggelegen zandgronden met idyllische dorpjes en via veengronden met grote meren zoals de Morra en de Fluessen. Onderweg passeert u het historische stadje Sloten met zo'n 500 inwoners. Lemmer is tenslotte een druk en gezellig stadje waar u 's avonds nog een leuke wandeling kunt maken.

Dag 7 (do) Zeilen van Lemmer naar Urk, fietsen van Urk naar Schokland | fietsen ca. 34 km

's Ochtends worden de zeilen op de Elisabeth gehesen en er wordt koers gezet naar het voormalige Zuiderzee-eiland Urk. Sind de drooglegging van de Noord-Oostpolder behoren twee voormalige Zuiderzee-eilanden tot het vasteland. Het havenstadje Urk is het eerste voormalige eiland dat we bezoeken. Een bezienswaardigheid is de visserijhaven en het historische stadcentrum. En misschien ziet u nog mensen in Urker klederdracht. Met de fiets rijdt u naar het tweede historische Zuiderzee-eiland: Schokland dat sinds 1995 tot het NESCO werelderfgoed behoord. In een openluchtmuseum op de "Middelbuurt" wordt de geschiedenis van het eiland getoond. Bijzonder om te bekijken zijn hier ook de werken van eigentijdse beeldende kunstenaars.

Dag 7 (vr) Zeildag van Urk naar Amsterdam. Shopping of Amsterdam verder ontdekken.

Op de laatse dag wordt op de Elisabeth weer het zeil gezet en via de sluizen bij Lelystad zeilt de Elisabeth onder vol zeil (voor zover de weersomstandigheden dit toelaten) terug naar de bruisende stad Amsterdam. In de namiddag wordt Amsterdam bereikt waar nog voldoende tijd is om deze stad verder te ontdekken.

Dag 8 (za) Amsterdam

Einde van de reis , ca. 10.00 uur.

Aankomst en parkeren

Parkeergarage OOSTERDOK € 12 voor 24 uuren.
alternatief: AMSTERPARK, 150,- Euro per week.

Minimum aantal deelnemer: 10 personen.

- De fietstochten worden op eigen risico ondernomen.

terug naar boven

© 2010 Scheepsarrangementen - Sitemap
Prijs 2018
per persoon
2-persoonskamer
€ 859,00 p.p.
3-persoonskamer
€ 809,00 p.p.
Eénpersoonskamer
€ 1.229,00 p.p.
Fietshuur
€ 70,00 E-bike € 165,00
Administratiekosten éénmalig € 12,50

Data
Van 23-06-2018 tot 08-09-2018 iedere week, vertrek op zaterdag.

reserveren

Inclusief

  • Volpension (7 x ontbijt, 6 x lunch of lunchpakket, 7 x driegangen-diner driegangenmenu)
  • Zeil- en fietstochten volgens het uitgeschreven programma
  • 7 overnachtingen in een hut met douche en wc
  • Incl. beddengoed en handdoeken
  • Kaartmateriaal en routebeschrijvingen 1 x per hut
  • Regelmatig (licht) schoonmaken van de hut, op verzoek dagelijks nieuwe handdoeken
  • Voor gasten die aan boord blijven: Middagsnack met koffie en thee in de namiddag
  • Reisleiding aan boord, bespreking van de route door de bemanning
  • Welkomscoctail
  • Haven- brug- en sluisgeld incl.
Niet inbegrepen:

Transfer naar en van het schip, entreegelden, reis- en annuleringsverzekering, overige drankjes.


Reisbepalingen

 

Scheepsarrangementen collage links
www.scheepsarrangementen.nl
Voor informatie mail of bel +31 (0)6-44148959
Scheepsarrangementen collage rechts