Zeilreizen-zeilarrangementen-zeilcharter-Scheepsarrangementen
Zeilreizen
Bedrijven
Groepen
Zeilarrangementen
Catering
Informatie zeilen
Links
Over ons
Contact
 

Zeilen en fietsen, Zuiderzee rondreis

reserveren

Zeilen en fietsen
Zuiderzeeroute

Zeilen en fietsen
IJsselmeer

Zeilen en fietsen
Waddeneilanden


Fietsen, zeilen en varen...
Op de Soeverein zeilt u naar enkele van de mooiste havensteden uit de bloeitijd van cultuur en economie in de 17e eeuw in Nederland. U bezoekt o.a. Hoorn, Enkhuizen, Urk en Marken. U zeilt en overnacht op de Soeverein, een moderne driemaster gebouwd in de traditie van de oude Oostindië-vaarders.


Op de Soeverein zeilt u naar enkele van de mooiste havensteden uit de bloeitijd van cultuur en economie in de 17e eeuw in Nederland, zoals Enkhuizen en Hoorn. Verder bezoekt u met Urk, Schokland en Marken een drietal historische eilanden die nu tot het vaste land behoren.
U zeilt en overnacht op de Soeverein, een moderne driemaster gebouwd in de traditie van de oude Oostindië-vaarders. Vanaf het hoge campagnedek heeft u een prachtig uitzicht over het water en de kust. Benedendeks zorgen sfeervolle hutten, een professionele keuken, een bar en een grote salon voor het nodige comfort aan boord.
Gerard en Denise Folkers zijn uw gastheer- en vrouw aan boord gedurende deze 8 dagen fietsen en zeilen. Ook kunt u altijd bij de overige bemanning terecht voor uw vragen.


Wij hebben de beschikking over de beste hotel- en zeilschepen in Nederland.

Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden.

 

 

 

Zeilen en fietsen Waddeneilanden:

8 Dagen | Individuele fietstochten Schepen: Mare fan Fryslan, Wapen fan Fryslan of Leafde fan Fryslan (voormalig de Nieuwe Liefde)

scheepsarrangementen suite zeil schip mare fan fryslan sail-cycle-waddensea-tour

Zeilreizen zijn iets heel bijzonders. Voel de vrijheid en de wind en zilte zeelucht op uw huid! Geniet van de pure natuur, zee, zon en een stevige bries. De Waddenzee is het grootste aaneengesloten natte natuurgebied van Europa met vele zandbanken en een groot verschil tussen eb en vloed waardoor een uniek gebied is ontstaan. Tijdens het varen tussen de zandbanken door spot u waarschijnlijk regelmatig zeehonden. U verkent de mooiste Waddeneilanden en Nederlandse kustgebieden per fiets, geheel in uw eigen tempo. De kop van Noord-Holland, Texel, Vlieland, Terschelling en het westelijk deel van Friesland hebben na deze prachtige week geen geheimen meer voor u. U verblijft aan boord van de MARE FAN FRYSLÂN of 't WAPEN FAN FRYSLÂN, de twee meest luxueuze zeilschepen die op het IJsselmeer en Waddenzee varen.

waddensea-sail-cycle sail cycle waddensea cycle-sail-waddensea

Route

Dag 1 (za): Aankomst en inscheping in Enkhuizen

Vanaf 16:00 uur aankomst en inscheping nabij het prachtige centrum en NS-station van Enkhuizen. Bij een aperitief stelt de schipper de bemanning voor en vertelt u wetenswaardigheden over het schip en het verloop van de reis. 's Avonds kunt u het prachtige historische centrum van Enkhuizen nog te voet verkennen.

Dag 2 (zo): Enkhuizen – Medemblik – Den Oever, fietstocht ca. 40 km

Het schip vaart deze dag van Enkhuizen naar Den Oever. U kunt meevaren over het IJsselmeer of u pakt de fiets voor een eerste prachtige fietstocht langs het IJsselmeer door het prachtige Noord-Hollandse polderland via Medemblik naar Den Oever met zijn kleine vissershaven. Afhankelijk van het weer vaart het schip misschien vanavond al over de Waddenzee naar Texel.

Dag 3 (ma): Texel - rondje over het eiland vanuit Oudeschild (1-65 km)

Het eiland Texel kent gevarieerde landschappen en pittoreske dorpjes. Fietstocht over het eiland. Tips: De goed bewegwijzerde Thijsseroute (ca. 40 km), bezoek aan het zeehondenopvangcentrum Ecomare en de prachtige ambachtelijke bierbrouwerij.

Dag 4 (di): Texel – Terschelling, zeildag ca. 5 – 6 uur

Vandaag zeilt het schip, als het getij en het weer het toelaten, naar het eiland Terschelling. U manoeuvreert tussen de zandbanken van de Waddenzee door en met wat geluk ziet u zeehonden die liggen te rusten op de zandplaten. In de namiddag arriveert het schip op Terschelling.

Dag 5 (wo): Terschelling: per fiets het eiland verkennen (1-40 km)

Een dag op Terschelling is eigenlijk te kort. Met zo'n 70 km. aan prachtige fietspaden, de 4 dorpjes en zijn prachtige uitgestrekte natuur heeft dit eiland veel te bieden. West-Terschelling is de grootste plaats met tal van winkeltjes en horeca gelegenheden. Het herkenningsteken van het eiland, de 400 jaar oude vuurtoren "Brandaris", is al vanuit de verte te zien. Bezienswaardig is ook het heidegebied "De Boschplaat", waar u eenden, steltenlopers en grote kolonie lepelaars en mantelmeeuwen kunt aantreffen.

Dag 6 (do): Terschelling – Vlieland of (alternatief) zuidwestkust van Friesland

Vandaag probeert het schip Vlieland te bereiken, wat echter afhankelijk is van wind en de tij. Dit kleine eiland met slechts één dorpje en rond de 1100 eilandbewoners is autovrij en daardoor zeer geschikt om per fiets te ontdekken. Het strand is maar 100 meter van de haven verwijderd. Vanaf het hoogste punt van het eiland, de "Vuurboetsduin", kunt u fantastisch uitkijken over het Wad. Mocht Vlieland niet te bereiken zijn dan is het alternatief een bezoek aan het zuidwestelijke deel van de provincie Friesland waar u een prachtige fietstocht kunt maken.

Dag 7 (vr): Vlieland of ZW-Friesland – terug zeilen naar Enkhuizen

Eventueel na een korte fietstocht zeilt u vandaag terug naar Enkhuizen.

Dag 8 (za): einde van de reis in Enkhuizen

Uitschepen en afscheid nemen voor 10:00 uur. Einde van een indrukwekkende reis.

Programma + gegevens onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen om technische, meteorologische en/of nautische redenen.

Aankomst

Gratis parkeren in Enkhuizen achter de station. De ligplaats ist niet ver van het station.
Aankomst met de trein: Vanaf Amsterdam Centraal ca. 1 uur met de sneltrein.

Op de aankomstdag kunt uw bagage al vanaf 11:00 uur aan boord brengen.

Bij een Sail & Bike reis hoort ook een beetje avontuur: bij deze reizen ligt van tevoren de start- en eindhaven Enkhuizen vast. De dagelijkse trajecten zijn voor het schip voor een belangrijk deel afhankelijk van getijdenstromingen en windsterkte en windrichting. De schipper bepaalt van dag tot dag het exacte vaarprogramma en bespreekt de mogelijkheden met de gasten. De crew zal alles in het werk stellen om het programma exact volgens planning te laten verlopen en u een fascinerende en afwisselende week met activiteiten, natuur en cultuur te laten beleven, maar het is mogelijk dat vertrek- en vaartijden en/of de volgorde van het programma gedurende week moet worden aangepast. Geniet en laat u door de elementen leiden! Diverse trajecten worden per schip (indien mogelijk onder zeil) afgelegd. Alle afstanden zijn "circa-afstanden" van de aanbevolen fietsroutes. 

Wanneer gasten een dag niet willen fietsen, kunnen zij relaxen en de route met het schip afleggen.

Minimum aantal deelnemers: 18 personen

terug naar boven

© 2010 Scheepsarrangementen - Sitemap
Prijs 2018
per persoon vanaf
2-persoonskamer
€ 799,00 p.p.
3-persoonskamer
€ 799,00 p.p.
Eénpersoonskamer
€ 1.049,00 - 1.349 p.p.
Fietshuur
€ 70,00 E-bike € 165,00

Administratiekosten éénmalig € 12,50

Informeer naar uw reissom op de betreffende datum.

Data
Van 05-05-2018 tot 15-09-2018 iedere week, vertrek op zaterdag.

reserveren

Inclusief

  • Scheepsreis & accommodatie in de geboekte categorie, 8d/7n (za-za) van/naar Enkhuizen
  • Volpension (7 x ontbijt, 6 x lunchpakket tijdens fietstochten, 7 x drie-gangen-diner)
  • Gebruik van beddengoed en handdoeken (handdoekenwissel op verzoek), dagelijkse lichte schoonmaak van de hut
  • Welkomstdrankje en informatiegesprek tijdens de eerste avond; - Boordreisleiding en dagelijkse voorbesprekingen van de fietstochten door de schipper/crew
  • Gedetailleerd kaartmateriaal en routebeschrijvingen voor dagelijkse fietstochten in uw eigen tempo en op eigen gelegenheid
  • Gebruik van WLAN/Wifi in het dagverblijf van het schip (alleen in de haven
  • Koffie + thee dagelijks tot 16:00 uur gratis

Exklusief: Transfers naar/van de ligplaats in Enkhuizen; fietshuur, andere transfers, parkeerkosten (parkeren bij het NS-station Enkhuizen is gratis), entreegelden & excursies, kosten voor pontjes e.d., drankjes aan boord, persoonlijke verzekeringen; fooien (facultatief).

Kinderen aan boord

Kinderen zijn in principe van harte welkom aan boord. Bedenk s.v.p. voordat u boekt, of uw kind fietstochten van 30-55 km aan kan. Kinderfietsen, tandem, ouder-en-kind tandem, slipstreamer etc. of kinderzitje zijn op aanvraag beschikbaar. U kunt natuurlijk ook één of meerdere dag(en) aan boord verblijven (kinderen tot 18 jaar onder begeleiding). Kinderkorting op aanvraag. Op aanvraag zijn kinderzwemvesten beschikbaar: deel ons svp de leeftijd, lengte en het gewicht van uw kind mee.


Reisbepalingen

 

Scheepsarrangementen collage links
www.scheepsarrangementen.nl
Voor informatie mail of bel +31 (0)6-44148959
Scheepsarrangementen collage rechts